Potravinové intolerancie sa bežne vyskytujú u každého, žien aj mužov v každom veku. Intolerancia a alergia sú odlišné reakcie tela. Pri intolerancii je priebeh oneskorený – môže sa prejaviť v horizonte niekoľkých hodín, dní až týždňov po tom, čo zjeme škodlivú potravinu. Preto je veľmi ťažké určiť, čo nám spôsobuje problémy. Intoleranciu vo väčšine prípadov spúšťa jeden z 108 alergénov.
Naše telo nám naznačí, ak niečo nie je v poriadku – pri intoleranciách sa najčastejšie objavujú rôzne kožné prejavy, bolesti brucha či tráviace ťažkosti. Prečo je dôležité vedieť čo nám konkrétne spôsobuje ťažkosti? Prehliadaná intolerancia môže vyústiť do precitlivenia na ďalšie skupiny potravín či dokonca spolu-spúšťať chronické choroby.
Alergény sa väčšinou ukrývajú v najbežnejších potravinách.
Naše vyšetrenie preto zahŕňa: zeleninu, strukoviny, obilniny, ovocie, mliečne produkty a vajíčka, mäso, ryby a morské plody, bylinky a korenie, orechy a semená, sladidlá, čaj, kávu a kvasnice. Podrobný zoznam všetkých testovaných potravín pre každý balíček nájdete vyššie.
AKO PREBIEHA VYŠETRENIE A AKO SA DAJÚ JEHO VÝSLEDKY APLIKOVAŤ DO PRAXE?
Vyšetrenie potravinovej intolerancie IgG realizujeme odberom krvi z lakťovej jamky. Zistíte tak, na ktoré potraviny máte intoleranciu a aj to, aká silná je na stupnici 1 do 4.
S týmito informáciami si môžete nastaviť jedálniček tak, aby vám prospieval a neškodil. Po určitej dobe sa zníži sila a výskyt vašich príznakov, ktoré vám intolerancia spôsobovala a postupne budete môcť niektoré potraviny s nízkou intolerančnou hodnotou zaradiť naspäť do jedálnička.
ČO OBSAHUJE VYŠETRENIE?
Balík vyšetrení zameraný na 54 alergénov, ktoré najčastejšie spôsobujú potravinové intolerancie.
PODROBNÝ ZOZNAM VŠETKÝCH TESTOVANÝCH POTRAVÍN: